14. apr 2016.

NUNS I NDNV: Postavljanje pitanja je obaveza novinara

svetlana-bozicNezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) smatraju da Svetlana Božić Krainčanić, novinarka RTV Vojvodine, postavljajući pitanja premijeru Aleksandru Vučiću, nije prekršila nijednu pravnu, etičku ili profesionalnu normu

NUNS I NDNV očekuju da rukovodstvo RTV Vojvodine reši nastali problem unutar kuće i omogući Svetlani Božić Krainčanić da nastavi da se bavi svojim poslom bez ikakvih pritisaka ili posledica, uključujujući povlačenje rešenja o kažnjavanju.

NUNS I NDNV podsećaju da je obaveza svih novinara, a posebno onih koji su zaposleni u javnom servisu, da nosiocima državnih funkcija postavljaju sva pitanja koja su od interesa za gradjane Srbije.

NUNS I NDNV upozoravaju da mediji ne smeju da podlegnu pritiscima i atmosferi straha koju stvara vlast i moraju da zaštite ugled I profesionalni integritet novinara. Zbog toga, NUNS I NDNV insistiraju da se Srdjan Mihajlović, direktor RTV Vojvodine, javno izvini Svetlani Božić Krainčanić, ali i svim novinarima i novinarkama RTV Vojvodine koji su godinama ulagali mnogo truda, znanja i hrabrosti i stvorili od ove medijske kuće primer javnog servisa u službi gradjana.


Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS)

Nezavisno udruženje novinara Vojvodine (NDNV)
13. april 2016. godine

 Foto: N1 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend