13. jan 2016.

Milice, svaka čast!

Danas je mlada koleginica iz informativne redakcije RTS Milica Jevtić održala javni čas iz predmeta kolegijalnost i novinarska solidarnost

Njen viteški i profesionalni postupak pred aktuelnim premijerom Srbije danas, 12. januara 2016, uliva nadu i ohrabruje čitavu žurnalističku profesiju, već ozbiljno uzdrmanu cenzurom i autocenzurom.

Milica Jevtić je rođena 8. juna 1986. godine u Užicu. Osnovnu školu „Nada Matić“ i nižu muzičku školu „Petar Konjović“ (odsek flauta) završila je u Užicu. Školovanje nastavlja u Užičkoj gimnaziji, a paralelno upisuje srednju muzičku školu „Stevan Mokranjac“ u Kraljevu, kao vanredan učenik, u klasi profesora Karolja Maročika. Osvojila je preko 10 prvih nagrada na republičkim i saveznim takmičenjima, među kojima se posebno izdvaja Specijalna nagrada na Saveznom takmičenju u Kotoru i proglašenje za laureata Saveznog takmičenja flautista u Valjevu. Učestvovala je na mnogim domaćim i inostranim seminarima za flautiste, uključujući nekoliko majstorskih letnjih i zimskih kurseva Janoša Balinta.

U toku gimnazijskog školovanja bila je član redakcije „Gimnazijalca“ i član Debatnog kluba Užičke gimnazije. Nagrađena je za izuzetan doprinos u radu za srpski jezik i književnost, posebno za maturski rad na temu „Zenitizam“. Bila je jedan od organizatora humanitarnih akcija za pomoć odbeglim i raseljenim licima.

Milica Jevtić je student doktorskih studija na Fakultetu političkih nauka – doktorand, novinar istraživač.

Diplomirala je na novinarsko- komunikološkom smeru Fakulteta političkih nauka, gde je potom završila i master. Posebno se specijalizuje u oblasti oblika novinarskog izražavanja i novinarskih žanrova, a proučava i uticaj onlajn medija na proizvodnju vesti u štampi. Teza njenog master rada bila je Žanrovske odlike naslovnih blokova u dnevnoj štampi (Blic, Večernje novosti, Politika i Danas).

Radi kao saradnik u nastavi na novinarskim predmetima na Fakultetu političkih nauka i pohađa doktorske studije Kulture i medija na istom fakultetu.

Osim akademske karijere, Jevtićeva radi kao novinar u Informativnom programu Radio-televizije Srbije. Njena karijera televizijskog novinara počela je 2006. godine. Radila je kao saradnik emisije „Kvadratura kruga“ i kao novinar u Aktuelno – dokumentarnom programu RTS-a. Trenutno radi kao novinar i koordinator Internet portala RTS-a (www.rts.rs), a povremeni je saradnik emisije „Oko magazin“.

Milice, svaka čast! 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend