15. avg 2018.

Svi smo mi Južne vesti

Jedan od retkih nezavisnih portala sa juga Srbije – „Južne vesti“, već godinama se susreće sa konstantnim napadima, kako lokalnih, tako i republičkih vlasti.

Ovaj portal je poznat kao jedan od retkih medija koji odlikuje nepristrasno izveštavanje i kritikovanje javnih preduzeća, opozicionih i stranaka na vlasti. Ukratko – jedan od retkih preostalih medija kakvi treba da budu.

U poslednjih nekoliko meseci „Južne vesti“ su na meti poreskih inspektora koji su, očigledno pod nalogom režima, rešenog da uguši svaki nezavisni medij, svoje radno mesto zamenili redakcijom ovog portala. Nakon detaljnog češljanja poslovanja, inspektori nisu naišli ni na jedan prekršaj. Međutim, ta činjenica, po već dobro poznatom običaju, nije zaustavila inspiratore da nastave sa bespotrebnim iživljavanjem nad „Južnim vestima“ i njihovim zaposlenima.

[povezaneprice]

Ovaj scenario je, nažalost, dobro poznat u Srbiji, a postao je specijalnost upravo aktuelnog režima. Isti oni koji su tokom ’90-ih godina vodili ratove sa nezavisnim medijima, to sada opet rade. Posle Utiska nedelje, Vranjskih, Kanala 9 i još mnogih drugih emisija i medija, naprednjačka vlast sada pokušava da se reši i „Južnih vesti“. Portali poput „Južnih vesti“ jedan su od retkih sredstava informisanja koji su, uprkos svim pritiscima, ostali objektivni i zato je na nama da ne dozvolimo njegovo gašenje.

Svi smo mi „Južne vesti“!

Forum mladih Nove stranke

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend