02. dec 2019.

Advokati firme GIM prete tužbom i ‘Nedeljniku’ ako nastavi da piše o aferi trgovine oružjem

„Nedeljnik“ je danas saopštio da je dobio dopis jedne advokatske kancelarije u kojem se tom listu u ime firme „GIM“ preti tužbom ako nastavi da piše o aferi trgovine oružjem.

„Nedeljnik“ je najavio da će zato pitati nadležne organe i ministarstva o tome da li su i kojom su odlukom advokatska kancelarija Ninković i firma GIM „ovlašćeni i zaduženi za pitanja nacionalne bezbednosti i zaštitu interesa Republike Srbije“.

„Nedeljnik“ navodi da su se advokati GIM-a žalili na tekst od 21. novembra pod naslovom „Tri velika sukoba i mnogo pitanja u poslu od milijardu dolara“, zbog toga što su u tekstu „objavljene informacije u vezi sa njihovim vlastodavcem, njegovim poslovanjem i njegovim inostranim partnerima“.

Dok advokati GIM-a smatraju da je „Nedeljnik“ objavljivanjem prekršio zakon koji definiše poslovnu tajnu, „Nedeljnik“ navodi da su advokati GIM-a „prećutali one zakonske odredbe koje definišu šta se ne može smatrati tajnim podatkom, što je slučaj sa informacijama koje je ‘Nedeljnik’ objavljivao“.

Pošto smatra da nije prekršio zakon, „Nedeljnika“ zaključuje da se „dopis advokata GIM-a smatra pretnjom kojom žele da zaustave dalje pisanje o aferi koja potresa Srbiju“. ali će taj list „bez obzira na pretnju tužbom, nastaviti da se bavi ovom temom“.

Advokatska kancelarija koja zastupa GIM je redakcijama „Danasa“ i TV N1 prethodnih dana uputila dopise sa zahtevom, uz pretnju sudskom tužbom, „da prestanu da objavljuju informacije koje se mogu smatrati poslovnom tajnom“.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend