07. apr 2023.

Ponovo izlazi Le Monde diplomatique na srpskom: Novi sajt i pretplata na onlajn izdanje čuvenog lista

Nakon polugodišnje pauze ponovo izlazi Le Mond diplomatique Srbija, omiljeni list intelektualaca i svih onih koji žele da bolje razumeju svet oko sebe.

Novi, 82. broj srpskog izdanja LMD-a dostupan je samo u svom onlajn izdanju, na adresi https://lmd.nedeljnik.rs/

Vrhunske geopolitičke analize i studije društvenog, kulturnog, ekonomskog i političkog sveta iz pera najboljih novinara iz čitave mreže LMD-a dostupne su na srpskom jeziku, uz revolucionarni i bezbedni sistem pretplate koji koriste najprestižniji svetski magazini.

Mesečna pretplata na Mond diplomatik na srpskom jeziku iznosi 300 dinara, ili oko 2,5 evra za čitaoce van Srbije. Omogućen je i godišnji plan za svega 3.000 dinara.

Sem aktuelnih izdanja, pretplata uključuje i pristup čitavoj arhivi LMD Srbija, koja sadrži više od 1.200 tekstova.

U 82. broju Filip Dekam i Ana Otašević pišu o sporazumu Beograda i Prištine; tu je i analiza bankrota banke Silicon Valley, priča o ulasku Finske i Švedske u NATO, pogled na medije koji podržavaju rat u Ukrajini, kao i mnogo drugih tema.

Glavni urednik je Ivica Mladenović.

Pretplatite se na mesečni ili godišnji plan po simboličnoj ceni na i podržite izdavanje lista za kritičko mišljenje.

Le Monde diplomatique su i najtiražnije francuske novine u svetu – prevode se na devetnaest jezika u tridesetak zemalja – ali i novine koje su prve osigurale svoju prisutnost na internetu.

LMD spaja široku otvorenost prema međunarodnim temama s kritičkom vizijom onoga što najčešće ostaje slepa mrlja drugih velikih medija.

Tiraž LMD i njegovih četrdeset i četiri međunarodna štampana izdanja premašuje 2,4 miliona primeraka. Postoji i sedam izdanja samo na internetu, uključujući i ovo poslednje – srpsko.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend