07. apr 2023.

Predstavnici ekipa javnih medijskih servisa položili venac na spomenik „Zašto?“

Predstavnici javnih medijskih servisa RT Slovenija, Makedonska TV, RT Republika Srpska i srpske dijaspore iz Holandije položili su vence na spomenik "Zašto?" u Tašmajdanskom parku i odali poštu tragično nastradalim kolegama iz RTS-a u NATO bombardovanju 1999. godine.

Ekipe medijskih radnika iz Slovenije, Severne Makedonije, Republike Srpske i Holandije već tradicionalno više od 10 godina učestvuju na Memorijalnom turniru u malom fudbalu „Igrajmo za 16“ koji Radio-televizija Srbije svake godine organizuje u sećanje na poginule radnike 23. aprila 1999. godine.

Neposredno uoči početka takmičenja u malom fudbalu Posko areni ekipe su odale poštu minutom ćutanja i polaganjem cveća ispred spomenika „Zašto?“

Prisutnima se obratio i Miroslav Medić, predsednik Organizacionog odbora memorijalnog turnira „Igrajmo za 16″ .

„Okupljamo se desetak godina unazad, članovi grupe „Naši“ iz javnih servisa iz regiona dolaze da zajedno sa nama odaju počast našim poginulim kolegama“, rekao je Miroslav Medić.

Izjavio je da je njima, članovima porodica poginulih posebno drago što kolege iz regiona dolaze i sa rodbinom i prijateljima poštuju žrtve, i dele tugu na neki način dok traje memorijalni turnir.

Medić je dodao da se narednog vikenda igraju turniri u fudbalu, šahu i stonom tenisu, kao i utakmica borbe za treće mesto ženske grupe malog fudbala.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend