28. sep 2021.

Ana Brnabić: Dođe mi da opsujem sve one koji se upiru da ponašanje Marka Vidojkovića legitimizuju, ali neću

Meni sada dođe da opsujem sve one koji se upiru da ponašanje Marka Vidojkovića legitimizuju i odomaće na našoj političkoj i svakoj drugoj sceni, međutim, neću – i neću nikada, jer meni Vidojković nije glasnogovornik i ja verujem u drugačije društvo i drugačije vrednosti, poručila je danas premijerka Ana Brnabić.

Snimak ekrana, TV Pink

Ona je, u pisanom osvrtu na izjave profesorke Vesne Rakić Vodinelić, predsednika Demokratske stranke Zorana Lutovca i predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića povodom psovke novinara portala Nova S Marka Vidojkovića, navela da „iz perspektive koju su napravili građanska elita i političari koje podržavaju, Vidojković odjednom ispade idealan kandidat za predsednika – elokventan, umeren, kulturni poslenik“.

„I da znate da i meni sada dođe da opsujem sve one koji se upiru da takvo ponašanje legitimizuju i odomaće na našoj političkoj i svakoj drugoj sceni. Međutim, neću – i neću nikada, jer meni Vidojković nije glasnogovornik i ja verujem u drugačije društvo i drugačije vrednosti“, navela je Brnabić u tekstu prosleđenom iz njenog kabineta.

„Vama ostavljam da psujete, kako profesorka Vodinelić prelepo kaže: ‘mnogo, koloritno, gustiozno i javno’. Takvi samonabeđeni kakvi ste“, naglasila je Brnabić , navodeći da je ona „sendvičar“, a oni „elita“

Brnabić je istakla i da su domaće institucije „uradile sve što su bile u mogućnosti da se pronađe
lice koje je pretilo Vidojkoviću“, da je na osnovu njihovog rada identifikovana osoba sa inicijalima M.N.
kao osumnjičena, a koja živi u Beču.

„U ovom trenutku čekamo nadležne organe te zemlje da preuzmu dalje postupanje“, navela je premijerka u saopštenju.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend