17. jan 2021.

Brankici Stanković prete zbog slučaja Miroslava Aleksića

Anonimni korisnik društvene mreže Tviter uputio je sinoć pretnju novinarki i urednici Insajdera Brankici Stanković, navodeći da ju je "policija zaštitila od navijača, ali da niko neće moći da je zaštiti od Božje presude".

Stanković je na Tviteru objavila vest da je uhapšen Miroslav Mika Aleksić, pedagog kroz čiju školu su prošle generacije mladih od koji su neki postali popularni glumci. Aleksić je lišen slobode pod optužbom za silovanje, o čemu je svedočila mlada glumica Milena Radulović.

Na svom nalogu, uz link vesti, Stanković je citirala deo koji se odnosi na način organizovanja časova kod Aleksića, odnosno molitvu koju je, prema tvrdnjama polaznika, praktikovao pre svakog predavanja.

Nakon ovog tvita, pojedini korisnici ove društvene mreže su otpočeli polemiku sa urednicom Insajdera, međutim, granicu je prešla objava u kojoj se navodi da će joj “Bog suditi”.

“Od navijača su te je možda štitila murija 24/7, ali od Božje presude jednog dana te neće imati ko braniti. Razmišljaj o tome”, napisao je anonimni korisnik Tvitera, nakon čega je Stanković istakla da nadlžene institucije treba da razmišljaju o ovakvim pretnjama.

Portal Nova.rs apeluje na nadležne da hitno procesuiraju osobu koja je uputila pretnje urednici Insajdera Brankici Stanković i da zaštiti medijske radnike koji, zbog posla koji obavljaju, postaju mete pretnji i napada.

Pomoć žrtvama

SOS telefon Autonomnog ženskog centra je 0800 100 007 i dostupan je radnim danima od 10h do 20h. Pozivi su besplatni.

Nacionalna SOS linija za žene žrtve nasilja je 0800-222-003.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend