10. nov 2022.

Brnabić: Nadležni organi pažljivo prate slučaj pretnji Danasu

Premijerka Srbije Ana Brnabić i šef Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Jan Bratu razgovarali su o pretnjama koje su upućene redakciji dnevnog lista Danas i istakli važnost i značaj brze i dobre reakcije policije i Tužilaštva u tom slučaju.

Bratu je upoznao premijerku sa detaljima posete redakciji Danasa, zajedno sa članom Stalne radne grupe Veranom Matićem i predstavnikom MUP Bekirom Dudićem.

„Nadležni organi su u stalnom kontaktu i nastavljaju pažljivo da prate ovaj slučaj“, rekla je Brnabić, navodi se u saopštenju.

Brnabić je najavila da će u oblasti medija i informisanja, na prvom mestu biti usvajanje seta izmena i dopuna medijskih zakona.

Pored toga, potrebno je ubrzati rad na sprovođenju Medijske strategije i donošenju Akcionog plana za naredni period, navodi se u saopštenju.

Brnabić je naglasila da će nastaviti da prati sve slučajeve pretnji i ugrožavanja bezbednosti novinara i medijskih radnika i da oni moraju biti slobodni i bezbedni u obavljanju novinarskog posla.

Šef Misije OEBS je pozdravio rezultate koji su do sada postignuti u toj oblasti, pre svega rad SOS telefona za prijave pretnji i ugrožavanja bezbednosti novinara i saradnju sa kontakt tačkama u MUP i tužilaštvima.

Bratu je poručio da će OEBS nastaviti da podržava sve aktivnosti i dijalog vlade sa novinarskim i medijskim udruženjima.

On je čestitao premijerki na izboru i poručio da će Misija OEBS nastaviti da bude partner Vladi Srbije u sprovođenju reformi i zajedničkih projekata.

„Vlada Srbije ostaće posvećena nastavku reformi i jačanju vladavine prava“, naglasila je Brnabić.

Jedna od tema današnjeg sastanka bili su izbori za Savete nacionalnih manjina.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend