14. dec 2022.

Četiri godine od paljenja kuće, novinar Milan Jovanović i dalje čeka pravdu

Četiri godine otkako ga je supruga izvukla iz kuće u plamenu, novinar portala Žig info Milan Jovanović ističe da i dalje ima nadu da će odgovorni biti kažnjeni.

Snimak ekrana, Da sam ja neko Jutjub

– Ja idem stalno u Palatu pravde. Palata je tu, ali pravde još nema. Nadam se da ću je dočekati, kaže Jovanović.

Danas će se u Palati pravde održati glavni pretres u ponovljenom postupku koji se vodi zbog paljenja kuće Milanu Jovanoviću. Prvookrivljeni za ovaj zločin je Dragoljub Simonović, nekadašnji predsednik opštine Grocka, koji se tereti da je naložio paljenje Jovanovićeve kuće. On, kao i ostala trojica okrivljenih su bili već prvostepeno osuđeni, ali je drugostepeno veće ukinulo presudu i predmet vratilo na ponovno suđenje.

Jovanović napominje da očekuje da sud donese identičnu presudu.

– Sud pred sobom ima pisane izjave u kojima priznaju krivicu, tako da mi je teško da vidim da ne budu osuđeni. Ja znam da gospodin Simonović pripada zaštićenoj vrsti, ali mislim da pravda treba da ga sustigne, ističe Jovanović.

Prema tvrdnjama optužnice, u noći između 11. i 12. decembra 2018. godine Aleksandar Marinković je bacio molotovljev koktel na kuću Milana Jovanovića. Između Marinkovića i Dragoljuba Simonovića su, prema tvrdnjama tužilaštva, posredovali okrivljeni Igor Novaković i Vladimir Mihailović.


V. J.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend