16. mar 2017.

Cvetković: Izneću dokaze o učešću SNS u organizovanom kriminalu

"Ne postoji stvar koju neki kriminalizovani pojedinci uz zloupotrebu institucija, nisu u stanju da urade kako bi isključili javnost"

Novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve, koji je osuđen na više od dve godine zatvora po prijavama funkcionera Srpske napredne stranke (SNS), najavio je da će sutra na konferenciji za novinare u Beogradu izneti nove dokaze o funkcionerima iste stranke.

Cvetković je agenciji Beta rekao da će na konferenciji prvi put izneti dokaze vezane za krivične prijave protiv (premijera i predsedničkog kandidata) Aleksandra Vučića i povezanih lica “u vezi sa organizovanjem grupe za izvršenje krivičnih dela”.

“Izneću imena i konkretne dokaze, koji potiču direktno od lica iz SNS. U pitanju su krivične prijave za izvršenje krivičnih dela iz opsega organizovanog kriminala, a dokazi sadrže i izjave članova SNS koji imaju saznanja o vršenju tih krivičnih dela”, rekao je Cvetković.

Prema njegovim rečima, od kada je objavljena prvostepena presuda protiv njega, lokalni radio u Beloj Crkvi dobio je iz budžeta opštine četiri milion dinara, nakon čega je počela “organizovana medijska hajka na njega”.

Kako je objasnio, funkcioneri poput zamenika predsednika opštine Jovana Daja, nazivaju ga u programu “domaćim i stranim plaćenikom, nabeđenim novinarom, koji se finansira iz fondova Soroša”.

Dodao je da je osim toga, u programu na radiju, građanstvo pozivano da “pređe na drugu stranu ulice kada ga vide, jer predstavlja pretnju”.

“Ja sam već zvao policiju i podneo prijavu, jer tu ima elemenata krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti. Takve prijave sam već podnosio, ali ne znam šta će se desiti, jer retko kada postupaju”,rekao je on.

Ponovio je da je podneo žalbu na prvostepenu presudu o zatvorskoj kazni u skladu sa zakonom i da će se iz ovog slučaja videti metodi koje SNS koristi da bi ućutkao javnost.

“Sada je već svakom jasno da ne postoji stvar koju neki kriminalizovani pojedinci uz zloupotrebu institucija, nisu u stanju da urade kako bi isključili javnost i izvršili cenzuru i samocenzuru”, dodao je on.

Novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve prvostepeno je osuđen na dve godine i tri meseca zatvora po tri privatne krivične prijave koje su protiv njega podneli funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS).

Cvetković je osuđen i na novčanu kaznu od 2,15 miliona dinara, navodi se u presudama u koje je agencija Beta imala uvid, a prijave su podneli koordinator SNS-a za južni Banat Branko Malović, predsednik opštine Alibunar Predrag Belić, kao i funkcioner SNS-a Dejan Simeunović.

Prijave su podnete zbog uvrede i zbog neovlašćenog objavljivanja i prikazivanja tuđeg spisa, portreta i snimka.

4 komentara za: “Cvetković: Izneću dokaze o učešću SNS u organizovanom kriminalu

 1. ZAKS

  Katastrofa, jer taj Daja bio ostrašćeni radikal

  16. мар 2017. at 18:04
 2. Voja TCN

  iz srbije treba bežati i ne okretati se !!!!!!! svaka čast ovom čoveku ali napredna banda je spremna da likvidira!!! daj bože da grešim , neka ga dragi bog sačuva

  17. мар 2017. at 22:30
 3. Mira sd

  U ovoj zemlji kadija te tuži, kadija ti sudi. Da li će mo ih se ikad rešiti?

  19. мар 2017. at 23:50

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend