11. apr 2017.

Poništene presude protiv novinara Stefana Cvetkovića

sud_cekic_flickr_bloomsberries

Foto: Flickr / bloomsberries

Cvetković je rekao da će podneti krivične prijave protiv sudije Cvete Kajević Grubišić, koja ga je pred Osnovnim sudom u Vršcu u sva tri predmeta osudila. Dodao je da će se krivične prijave odnositi na zloupotrebu službenog položaja i na kršenje zakona.

On je prvostepeno bio osuđen na dve godine i tri meseca zatvora po tri privatne krivične prijave koje su protiv njega podneli funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS). Bio je osudjen i da plati novčanu kaznu od 2,15 miliona dinara.

Krivične prijave protiv Cvetkovića podneli su koordinator Srpske napredne stranke (SNS) za južni Banat Branko Malović, predsednik opštine Alibunar Predrag Belić iz SNS-a, kao i funkcioner te stranke Dejan Simeunović.

„Nedvosmisleno jedini motiv jeste pokušaj gušenja slobodnog informisanja, a za takvu vrstu obračuna ne biraju se sredstva od strane onih kojima smeta javnost“, rekao je ranije Cvetković.

Dejan Simeunović (40) zvani Simke, funkcioner SNS-a, osuđen je odlukom Apelacionog suda na godinu dana zatvora, jer je 15. novembra 2008. oko 4 sata ujutru ispred kafića „Šestica“, na raskrsnici ulica Žarka Zrenjanina i Kraljevića Marka u Pančevu, ubio Igora Birtaša, javili su ranije mediji.

Predrag Belić zvani Baki bio je hapšen tokom akcije „Sablja“ 2003. godine zbog dilovanja droge i iznude, a prema evidenciji suda u Pančevu bio je u zatvoru još dva puta zbog pretnji i ugrožavanja bezbednosti, pisali su ranije mediji.

Stefan Cvetković je ranije bio prijavio policiji Branka Malovića za pokušaj iznude.

1 komentar za: “Poništene presude protiv novinara Stefana Cvetkovića

  1. Voja TCN

    Častan i hrabar novinar i divan čovek

    12. апр 2017. at 21:47

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend