27. jul 2018.

Cvetković: Zadržali me na Jarinju i oduzeli ličnu kartu

Novinar Stefan Cvetković izjavio je da je zadržan na administrativnom prelazu Jarinje, između Srbije i Kosova.

Foto: Medija centar Beograd

Cvetković je agenciji Beta rekao da ga sa druge strane administrativnog prelaza čekaju predstavnici EULEKS-a i Specijalnog tužilaštva iz Prištine, i da je na Kosovo krenuo kako bi dao izjavu o navodnim dokazima koje ima u vezi sa slučajem ubistva Olivera Ivanovića.

On je precizirao da ga je zaustavila plicija sa srpske strane administraivnog prelaza, da su mu uzeli ličnu kartu i da su mu usmeno saopštili da mu je ograničeno kretanje.

Dodao je da mu je prekjuče ukinuta sudska mera zabrane napuštanja boravišta, odnosno Bele Crkve, nakon čega se ponovo može slobodno kretati po Srbiji.

„Neće Aleksandar Vučić da zabrani jednom Srbinu da ode na Kosovo“, rekao je Cvetković.

Cvetković je bio nestao sredinom prošlog meseca i pojavio se nakon dva dana, tvrdeći da je kidnapovan, nakon čega je još dva puta prijavio napad na sebe, od čega i jednu pucnjavu.

U potragu za Cvetkovićem bili su uključeni pripadnici Žandarmerije, BIA, kriminalističke policije, ronioci, a angažovana su i dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova.

Međutim, Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu i Više javno tužilaštvo u Pančevu su protiv novinara iz Bele Crkve pokrenuli istragu i podigli krivičnu prijavu zbog lažnog prijavljivanja otmice.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend