27. jul 2018.

Novinarki CNN nije dozvoljeno da prisustvuje na Trampovoj konferenciji

Dopisnica CNN iz Bele kuće Kejtlen Kolins nije mogla u sredu da prisustvuje konferenciji za novinare američkog predsednika Donalda Trampa i predsednika Evropske komisije Žana Kloda Junkera zbog pitanja koje je postavila Trampu ranije tokom dana, prenosi danas AP.

Kolins i CNN su saopštili da je Bela kuća zabranila novinarki pristup ružičnjaku, u kojem je održana konferencija za novinare, jer su zvaničnici ocenili da je njeno ranije pitanje bilo neumesno.

Kolins je ranije tog dana prisustvovala susretu sa predsednikom i uz brojne druge novinare Trampu je postavljala pitanja, od kojih su se mnoga ticala bivšeg advokata Majka Koena.

U utorak CNN je objavio audio snimak Trapma koji je Koen tajno snimio o razgovoru o eventualnoj isplati bivše Plejbojeve zečice, koja tvdri da je imala aferu sa predsednikom.

Kolins je rekla da su je potom Sara Hakabi Sanders i Bil Šajn, zaduženi za medije u Beloj kući, zaustavili i rekli da ne može da prisustvuje događaju u ružičnjaku, koje je otvoren za sve ostale akreditovane medije.

Šajn je danas, objašnjavajući situaciju, upitao „da li je iko od zaposlenih koristio reč – zabrana“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend