23. apr 2024.

Sud časti trajno isključio Stefana Cvetkovića iz NUNS-a

Sud časti Nezavisnog udruženja novinara Srbije isključio je iz članstva u NUNS-u redovnog člana Stefana Cvetkovića iz Bele Crkve.

Foto: Medija centar Beograd

Sud časti je u postupku koji su pokrenuli Aleksandra Rašić, Dragiša Jovičin, Ivana Ristić, Vela Živica i Zoran Rašković protiv Stefana Cvetkovića, na sednici održanoj 11.04.2024. godine, jednoglasno doneo ovu odluku. Na sednici su učestvovali Zoran Sekulić, kao predsednik, Safeta Biševac, Jovana Gligorijević i Igor Božić.

Svi žalioci su u svojim žalbama naveli da Stefan Cvetković duže vreme u kontinuitetu nad njima vrši medijski progon, koristeći svoju Fejsbuk stranicu „Belocrkvanske novosti“ koju on uređuje i administrira objavljujući neistine, neproverene informacije, koristeći uvredljiv jezik uperen protiv njih, a za sve što iznosi ne poseduje nikakve dokaze ili ih bar do sada nikada nije objavio.

Pored toga Zoran Rašković koji je takođe redovni član NUNS – a u svojoj žalbi naveo je da ga je Stefan Cvetković fizički napao i zadao mu lakše telesne povrede i vređao ga na nacionalnoj osnovi 2020. godine o čemu je podneo dokaze iz policije i nadležnoj Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu.

Stefan Cvetković je kao odgovor na žalbe naveo da smatra da su žalbe sihronizovani napad na njega i da su podnosioci žalbi eksponenti lokalnog SNS funkcionera za šta nije priložio nijedan dokaz, a na usmenoj raspravi se nije pojavio iako mu je poziv uredno poslat.

Sud časti je razmotrio sve dokaze koje su učesnici postupka dostavili, objave sa društvenih mreža, kao i pisana i usmena izjašnjenja obe strane. Usmena rasprava održana je 11.04.2024. godine i toj raspravi su prisustvovali sledeći učesnici: Sud časti u sastavu Zoran Sekulić, Jovana Gligorijević, Safeta Biševac i Igor Božić i sa druge strane podnosioci žalbi Zoran Rašković, Aleksandra Rašić, Vela Živica, Dragiša Jovičin, Ivana Ristić Hubert i advokat Ljubiša Kesić.

Na osnovu svega navedenog i razmatranjem svih dostavljenih dokaza Sud časti je, jednoglasno doneo odluku da se Stefanu Cvetkoviću izrekne mera trajnog isključenja iz NUNS – a.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend