07. maj 2024.

Dinko Gruhonjić o saopštenju SNS-a i „Sabahudinu“: Tužiću ih makar ne izlazio iz sudnice

SNS će dobiti tužbu kao što je svojevremeno i Informer dobio, makar ja ne izlazio iz sudnice, kaže za Danas novinar i profesor Filozofoskog fakulteta u Novom Sadu Dinko Gruhonjić komentarišući to što ga je novosadski odbor Srpske napredne stranke u svom saopštenju nazvao „Dinko Sabahudin Gruhonjić“.

Dodao je i da ne želi previše da se obazire na navode koji su u „takozvanom saopštenju za javnost“, izrečeni.

„To je pisano u dobro poznatom maniru emisije ‘Radikalski talasi’ koja je išla devedesetih godina, i koja se služila ovakovim jezikom koji je ispod svake i pravopisne i bilo koje druge kritike“, navodi Gruhonjić.

Ovakva saopštenja SNS-a, kako kaže, govore o šovinističkoj prirodi te stranke kojoj smetaju sva imena koja ne zvuče dovoljno „srpski“.

„Oni sebe smatraju za neku meru srpstva, ne daj Bože da su oni mera srpstva“, ističe Gruhonjić.

Za kraj je poručio da ne namerava da se bavi politikom i da će ostati novinar, kako i njegove kolege iz NDNV-a.

„Ono što mogu da poručim je da ću ja kao i svi iz Nezavisnog društva novinara Vojvodine, ostati novinar i da ne planiram da se bavim politikom, ali u svakom slučaju planiramo da nastavimo da se bavimo svojim novinarskim poslom“, zaključuje Gruhonjić.

Novosadski odbor Srpske napredne stranke je izdao saopštenje u kome su izneli niz uvreda na račun novinara i opoziconih političara iz tog grada.

„Okupila sе koalicija za pljačkanjе Novog Sada i unižavanjе svеga srpskog, za pravljеnjе pabova u crkvama i slavljеnjе Srba kao gеnocidnog naroda. Sramota jе i imеna im spominjati, ali Novosađani dobro znaju ko su osvеdočеni lopovi poput Borе Solunca Novakovića, Vladе lopingеra Jеlića i srbomrzaca poput unuka Jеvrеma Brkovića, Brajana, i Dinka Sabahudina Gruhonjića“, navodi se između ostalog u saopštenju.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend