02. okt 2020.

„Do’ćemo i do tebe“: Pretnje novinaru Blečiću zbog vesti o dileru narkotika

Zbog objavljivanja saopštenja MUP-a o krivičnoj prijavi protiv proizvođača i prodavca marihuane, njegova ćerka novinaru portala IN medija uputila pretnje

 

„Klošarčine“, „Znam ko si“, „Doćemo i do tebe“, „U bloku se vidimo“, „Izaće i on“, serija je poruka koje su preko Fejsbuka stigle redakciji portala IN medija iz Inđije, odnosno njenom novinaru i uredniku rubrike vesti Miodragu Blečiću.

Pretnje su stigle u inboks pošto je IN medija sa sajta Radio-televizije Vojvodina prenela kratko saopštenje MUP-a o podnošenju krivične prijave protiv muškarca optuženog za proizvodnju i trgovinu marihuanom. 

U vesti se ne navodi ime tog muškarca, ali se redakciji portala IN medija ipak javila maloletna ćerka optuženog sa zahtevom da tu vest izbrišu. To je redakcija odbila, posle čega je usledila serija pretećih poruka.

Redakcija je zbog ovih pretnji apelovala na „udruženja novinara i nadležne institucije da zaštite objektivno i nepristrasno informisanje“.

Zbog ovih pretnji podneta je krivična prijava protiv maloletne osobe koja je pretila Blečiću.

Glavna urednica portala IN medija Verica Marinčić za Cenzolovku kaže da je „zatečena informacijom da neko ko nije ni punoletan preti, bez obzira na to koji je povod“.

„Kao običan građanin razumem detetovu bol i zaštitnički stav prema ocu, a sa druge strane nisam načisto da li su to njene reči i stavovi ili je to ipak poruka osumnjičenog. Kako god, nije normalno da dete demonstrira silu“, kaže glavna urednica inđijskog portala.

I Verica Marinčić je ranije u Inđiji zastrašivana zbog vesti koje je objavila na portalu Inđija kafe, ali je tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu protiv pripadnika „Noćnih vukova“ koji ju je mesecima pratio i zastrašivao.

1 komentar za: “„Do’ćemo i do tebe“: Pretnje novinaru Blečiću zbog vesti o dileru narkotika

  1. Tihomir Grozni

    Ova vest je dokaz našeg totalnog potonuća: devedesetih su podivljali muškarci, sećamo se. No to je muškarcima u prirodi. Ali kad podivljaju ženska bića, pa još maloletna… to se više ne može ispraviti. Civilizacijski iskorak je prevelik da se vratimo: pred nama je pustinja a mi nemamo vode.

    05. окт 2020. at 13:10

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend