17. sep 2017.

Dveri: Nije bilo napada na novinarke Pinka tokom protesta

Ako je došlo do bilo kakvog incidenta po završetku protesta, odgovornost za to snosi obezbeđenje Željka Mitrovića koje je ostalo na tom mestu po našem odlasku, smatraju Dveri

Jedan od incidenata tokom protesta pokreta Dveri (Foto: FoNet)

Pokret Dveri tvrdi u saopštenju da se u subotu, za vreme protesta ispred zgrade Pink na Dedinju, „nije dogodio nikakav incident sa novinarkama TV Pink“.

Narodni poslanici Srđan Nogo i Boško Obradović održali su konferenciju za medije, odgovarali na pitanja novinarki TV Pink i potom, zajedno sa svojim pristalicama, uputili ka Vladi Srbije, objašnjava se u saopštenju Dveri.

„Ako je došlo do bilo kakvog incidenta po završetku našeg protesta“, smatraju Dveri, „odgovornost za to ne mogu snositi Dveri, već obezbeđenje Željka Mitrovića koje je ostalo na tom mestu po našem odlasku“.

Prema oceni Dveri, za vreme protesta redarska služba Pokreta „besprekorno je obavila svoj posao, i uprkos provokacijama Željka Mitrovića, uspela je da održi red“.

„Celodnevna kampanja koju su Pink i vladajuće stranke pokrenule protiv Dveri ima za cilj da se Dveri optuže za nasilje“, ukazuje se u saopšptenju, „iako se za 18 godina postojanja i rada Dveri na našim skupovima nikada nije desio incident, niti bilo kakvo nasilje“.

U saopštenju pokret Dveri „osuđuje svako nasilje, a posebno prebijanje novinara koje je započeto još od trenutka polaganja zakletve aktuelnog predsednika Aleksandra Vučića“.

„Očito smo protestom protiv Pinka pogodili u osinje gnezdo i pokazali da je Pink ogledalo vlasti SNS“, navode Dveri.

U saopštenju Dveri tvrde da je u pozadini ove „medijske histerije“ zahtev za hapšenjem Milana Stamatovića i Boška Obradovića, „koje je tražio Goran Vesić, gostujući na TV Pink“.

„Ne odstupamo od naših zahteva da se TV Pink oduzme nacionalna frekvencija i znamo da će pad Pinka značiti i pad Vučića sa vlasti“, naglašavaju Dveri, povodom „orkestriranih laži režima i lažne opozicije“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend