05. okt 2019.

Ekipa Radio Beograda zadržana šest sati u KPS Južna Mitrovica

Ekipa Prvog programa Radio Beograda privedena je u KPS Južna Mitrovica i zadržana šest sati u pritvoru. Razlog privođenja nije poznat.

Policija je zaustavila i detaljno pretresla službeno vozilo RTS-a.

Muški deo ekipe su pretresli kao kriminalce sa rukama na automobilu i raširenim nogama.

Posle toga cela ekipa je odvedena u stanicu u Južnoj Mitrovici na saslušanje gde su im oduzeti mobilni telefoni.

„U stanici su nas držali pet-šest sati, bez objašnjenja. Onda sam ja pitala da li ste nas zaustavili zato što imamo beogradske tablice, a oni su mi rekli nemojte to više nikada da govorite jer radimo svoj posao. Mi ne znamo zašto. Nije nam prijatno, iako moram da istaknem da su ljudi u samoj stanici bili veoma korektni prema nama. Jeste to bilo maltretiranje od šest sati. Uzeli su nam mobilne telefone, nismo mogli nikome da se javimo, ali su bili fer i korektni“, ispričala je novinarka Radio Beograda Nataša Aćimović.

Tonac Radio Beograda Aleksandar Bojović rekao je da su bili vezani u kolima, a da je policajac otvorio vrata i izvukao ga napolje.

„Tada je krenuo agresivniji deo priče. Ne znam kako da opišem, nije stres, nego jednostavno neki bes. Zašto, zbog čega? Mi smo novinari, mi smo tu da izveštavamo“, kazao je Bojović.

Posle šest sati puštena je na slobodu uz napomenu da treba da se vrati u Severnu Kosovsku Mitrovicu jer nije bezbedno da ide dalje ka Gračanici gde su prvobitno naumili da krenu.

U stanici policije odnos prema ekipi Radio Beograda je bio korektan.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend