05. mar 2020.

Evo ko krade identitet OzonPress-a

Uprkos tome što je kradljivac identiteta našeg portala prilikom kupovine domena za svoj lažnjak uplatio da podaci o njemu kao registrantu domena budu zaštićeni, što bi značilo da njegov identitet ne bude javno objavljen u registru RNIDS (Registar nacionalnog internet domena Srbije) ta skrivalica nije opstala kao paravan za krađu našeg intelektualnog vlasništva i rada. 

Pa evo da se svi upoznamo ko se to kiti tuđim perjem.

Zakupac domena za portal koji se zove OzonPress, gle slučajnosti isto kao i naš portal i koji gle čuda ima isti logo i isti slogan, isti dizajn, pa čak i neke iste reklame i koji po svemu osim po objavljenim tekstovima nalikuje kao jednojajčani blizanac našem portalu je: Preduzeće za informisanje Info 24 Media d.o.o iz Beograda.

Preduzeće je osnovano u januaru prošle 2019. godine, a sa uplatom osnivačkog kapitala od celih 1.000 dinara vlasnik i direktor te firme je Marko Aćimović. Njegov ortak u „medijskom biznisu“ kojim se bave je Zoran Majdak, član SNS-a i kako sam sebe predstavlja predsednika medijske mreže Info 24.

Ortački par Aćimović-Majdak nije nepoznat široj javnosti u Srbiji. Kako je 2012. godine objavio list Blic, Marko Aćimović je uhapšen zajedno sa Zoranom Majdakom, tadašnjim vlasnikom piratskog Narodnog radija, pod osnovanom sumnjom da su kroz lažne SMS nagradne igre i kvizove oštetili lakoverne slušaoce za ogromnu svotu novca.

Dvojac Aćimović – Majdak posebno je poznat u Valjevu, gde se majka Aćimovića svojevremeno pojavila kao kupac Radio Valjeva. U Valjevu su poznati po istoj priči kao u Čačku, a u pitanju je logo internet novina Kolubarske.rs kao i sudski proces u kome je Zoran Majdak prvostepeno osuđen na novčanu kaznu zbog javnih uvreda emitovanih u programu Radio Valjeva na račun vlasnice i urednice Kolubarskih Darije Ranković.

Nakon kupovine TV Klik u Arilju, mešetari iz Info 24 pojavili su se i u Gornjem Milanovcu i odmah pokušali da ukradu ime portala GM Info, a na upravo završenom konkursu za sufinansiranje medijskih projekata od javnog interesa na teritoriji opštine Gornji Milanovac, INFO24 je dobio 11.850.000 dinara od ukupno 15 miliona koliko je novca podeljeno na tom konkursu.

Pre krađe identiteta i dizajna OzonPress-a, Čačani su imali prilike da čuju za Info 24 kao kupca TV Telemark.

Pa eto kad smo se ovako lepo upoznali i što bi se reklo postali kao neka svojta, moramo da zamolimo ovaj naprednjački par junoša, da kad se već predstavljaju kao da su mi, da malo povedu računa o pravopisu i gramatici svog maternjeg jezika. Da nas ne brukaju i da ne bude posle gle kako su naprednjaci nepismeni.

Šta je sledeće i šta će dalje biti? Biće što biti mora, pa možda i ovo što kaže novinar iz Gornjeg Milanovca Miloš Mijatović.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend