18. apr 2017.

Georgiev: Sve što objavljuje Informer je Vučićev stav

Slobodan Georgiev, novinar BIRN-a, komentarišući optužbe iz tabloida Informer da je neformalni vođa "spontanih" studentskih protesta, rekao je da "sve što se objavljuje u Informeru razume kao stav Aleksandra Vučića". 

– On je na čelu države, dakle, država veruje da sam ja bogohulnik i organizator protesta protiv te države. Uprkos činjenici da to nije istina kada vas država označi morate da se zabrinete jer od toga nema zaštite, naveo je Georgiev.

Novinar BIRN-a se na meti ovog provladinog tabloida našao zbog tvita o patrijarhu Irineju i komentara – Ovaj Irinej… O Bože, sačuvaj ga od gluposti njegove… I umanji štetu koju proizvodi svojim lupetanjima…

Njegov tvit je prokomentarisao i premijer Vučić, koji je rekao da je svako u Srbiji slobodan da se ponaša kako želi i da snosi odgovornost za to, ali da to kako se neko odnosi prema patrijarhu, čoveku takvog obrazovanja i iskustva, više govori o njemu nego o Irineju.

– Valjda je to neki novi princip da ukinemo i crkvu – rekao je Vučić i dodao da ga ne bi iznenadilo, sada kada se pojavljuje veliki broj anarhista, anarhosindikalista, različitih grupa u javnosti, ni da se pojavi ideja da treba ukinuti i državu, fabrike… On je komentarišući fotomontažu patrijarha sa zečjim ušima objavljenim na Tviter nalogu Jelene Maćić, rekao da je „bolje da su sebi stavili ne te, nego neke druge uši, kad se tako ophode prema patrijarhu“.


Autor: A. R.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend