06. jun 2023.

Godinu dana od zaziđivanja OK Radija

Tačno pre godinu dana zazidan je prozor na delu redakcije OK Radija od strane preduzeća „Colosseum gest”. Iza kladionice kockarnice “Colosseum game”, za čije je potrebe investitor “Colosseum gest” izvodio radove, stoji Dejan Nikolić Kantar, a nominalni vlasnici su različiti.

Foto: okradio.rs

Kao investitor nelegalnog objekta, u ime “Colosseum gest” – a pojavljuje se Stefan Ilić, protiv kojeg je podignuta krivična prijava za bespravnu gradnju.

Pred Osnovnim sudom u Vranju završeno je izvođenje dokaza na suđenju Stefanu Iliću, direktoru “Colosseum gest”, zbog nelegalne gradnje, nakon koje je usledilo i zazidavanje dela redakcije OK Radija.

Takođe, protiv Ilića postoji još jedan predmet, a koji se “nastavlja” na ove radove, nakon kojih je zazidan i OK Radio.
Uprkos rešenjima nadležnih službi i presudama, nelegalni objekat ni posle godinu dana nije srušen.

Podsetimo, grad Vranje je više puta raspisivao tender za rušenje bespravnog objekta, nakon raskida ugovora sa firmom “Polet” iz Vranja, koja je odustala od rušenja u poslednji čas.

Nakon toga, grad je posle više meseci potpisao ugovor sa sa firmom iz Beograda koja bi trebalo da bude angažovana za poslove rušenja.

Međutim, sudeći po situaciji na terenu, od rušenja objekta uz redakciju OK Radija, za sada nema ništa.

Kantar je “kontroverzni biznismen” koji poseduje više kladionica i kazina u Vranju i drugim gradovima u Srbiji.

Agonija OK Radija sa Kantarom započela je kada je on bacio oko na prostorije redakcije ne bi li proširio svoju kladionicu.

Prvo su krenule pretnje i pritisci, a kasnije i uništavanje imovine radija i kafića koji se nalazi u njegovom sklopu.
Na kraju je Kantar sazidao zid tik uz prostorije Radija i zatvorio prozore.

Dejan Nikolić Kantar nalazi se na izdržavanju kazne od 14 meseci na koju je osuđen „zbog nasilničkog ponašanja“. U tu kaznu mu je uračunato i vreme provedeno u pritvoru.

Okrivljeni Bojan Tanasković iz Vranjske Banje, kao i Slaviša Kocić i Dejan Nikolić Kantar iz Vranja, krivi zu zbog „nasilničkog ponašanja“ u slučaju pretnji vlasnici i zaposlenima u OK Radiju iz Vranja.

Tanasković i Kocić prvostepeno su osuđeni na zatvorsku kaznu od osam meseci, s tim što se u služenje kazne računa i vreme koje su ova dvojica okrivljenih za „remećenje javnog reda i mira i ugrožavanje sigurnosti“ zaposlenih u kafeu „No comment“ provela u pritvoru.

Zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti Olivere Vladković, vlasnice OK Radija, kao i Svetlane Ivanov, zaposlene u ovoj medijskoj kući, za koje se Kantar tereti, kao i pretnji Igoru Živkoviću, nekadašnjem načelniku PU Vranje, 23. juna, pred Osnovnim sudom u Vranju trebalo bi da bude održan glavni pretres u prvom i nastavak u drugom slučaju.

2 komentara za: “Godinu dana od zaziđivanja OK Radija

  1. Vukov potomak

    Ovo je profi novinarski sajt: nije „zazidavanje“ nego „zaziđivanje“. Mala kolegijalna pomoć… nije na odmet da širimo i pismenost, pored profesionalizma, tolerancije, nenasilja.

    07. јун 2023. at 00:36

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend