20. maj 2020.

Gojković: U KCV se ne traže izvori Ane Lalić

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, gostujući u emisiji „Pravi ugao“ na Radio-televiziji Vojvodine, odbacio je optužbe da je u Kliničkom centru Vojvodine sprovedena interna istraga, koju je navodno naložio, kako bi se pronašli izvori informacija novinarke portala Nova.rs Ane Lalić.

„Ko može da naloži istragu? Istragu radi samo sud i tužilaštvo“, odgovorio je Gojković na pitanje da li se u Kliničkom centru Vojvodine traga za novinarskim izvorima, iako je tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu protiv Lalićeve za izazivanja panike i nereda člankom o nedostatku zaštitne opreme u Infektivnoj klinici.

Gojković je rekao da je tekst Lalićeve o nedostatku opreme objavljen u trenutku kada je bilo 100 osoba na infektivnoj klinici. „Do kraja epidemije u Kliničkom centru Vojvodine ima nula zaraženih lekara i dve medicinske sestre, koje su se zarazile od svojih ukućana“, rekao je Gojković.

„Od početka imamo situaciju da se član novinarskog udruženja konstantno poziva na izvore informacija koje niko ne zna i da se to prihvata kao istina“, rekao je on i dodao da ti izvori imaju „apsolutnu političku konotaciju“.

Rekao je i da je neistinita optužba da je „bušio gume novinarima po novosadskim parkinzima“.

Podsetimo, portal Nova.rs objavio je da je prema njihovim saznanjima Gojković naložio da se formira komisija u Kliničkom centru Vojvodine, koja bi ispitala pod kojim okolnostima su informacije o njihovom radu dospele u javnost. Prema navodima ovog portala, tročlanu komisiju oformila je direktorka Edita Stokić.

J. P.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend