04. sep 2023.

Hakerski napad na Insajder YouTube kanal

Zbog hakerskog napada na Insajder YouTube kanal, Insajder i YouTube su doneli odluku da kanal privremeno bude ukinut kako bi hakeri bili onemogućeni da upravljaju njime.

Hakerski napad počeo je u četvrtak, 31. avgusta, oko 20 časova, kada je kanalu promenjeno ime u TeslaLive i sa njega strimovano obraćanje Ilona Maska.

Digital tim Insajdera uspeo je da povrati kontrolu nad kanalom i ukine ovaj hakerski prenos i istovremeno o hakerskom upadu obavestio YouTube.

Radi bezbednosti i sprečavanja daljih zloupotreba Insajder YouTube kanala, na kome se nalazi više hiljada video sadržaja koji su rezultat našeg rada od 2004. godine do danas, a određeni sadržaji imaju i milionske preglede, YouTube je privremeno suspendovao kanal uz uveravanja da je sadržaj sa evidencijom broja pregleda sačuvan, te da će uskoro biti rešen problem i sadržaj vraćen.

Ova vrsta upada, kako nam je rečeno, karakteristična je za respektabilne kanale sa velikim brojem pregleda, a proces povratka kontrole nad kanalom, na žalost, nije ni lak ni brz.

Tim Insajdera čini sve da naš YouTube kanal što pre ponovo bude u funkciji i uvereni smo da istu želju imaju i naši verni gledaoci kojima zahvaljujemo i na strpljenju.

Ovaj hakerski napad dogodio se neposredno pred početak nove televizijske sezone koja na Insajder televiziji počinje danas u 18 časova, novim ciklusom dnevnih aktuelno informativnih emisija „Marker“, a potom i uvođenjem ostalih novih sadržaja.

 

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend