04. sep 2023.

RTV opet nije dobio novog generalnog direktora, za v. d. direktora imenovan Goran Karadžić

Ponovljeni konkurs za čelnog čoveka pokrajinskog javnog servisa završio se kao i prethodni – nijedan kandidat nije dobio potrebnu većinu glasova članova Upravnog odbora RTV. Da ipak ne ostane sve kao i pre UO RTV je imenovao novog vršioca dužnosti generalnog direktora te kuće

Niko od kandidata za mesto generalnog direktora te medijske kuće nije dobio neophodnu dvotrećinsku većinu glasova članova Upravnog odbora, saopštila je danas Radio-televizija Vojvodine.

U saopštenju sa sednice UO RTV, međutim, ne navodi se broj kandidata.

Cenzolovka je danas objavila da će pred članovima UO RTV petoro kandidata za direktora prezentovati svoj program rada i upravljanja tom medijskom kućom.

Na mesto v. d. generalnog direktora Upravni odbor jednoglasno je imenovao Gorana Karadžića, kako se navodi u saopštenju, dugogodišnjeg medijskog radnika iz Novog Sada. Karadžić je više od dve decenije proveo u novinarstvu, a široj javnosti poznat je kao nekadašnji predsednik i potpredsednik Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA), prethodnice Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

Prethodno je UO, na osnovu danas podnete neopozive ostavke, razrešio sa te funkcije dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora Jožefa Klema.

Klem je tu dužnost obavljao od jula 2022. godine. Pre toga, od jula 2021, kada je petogodišnji mandat istekao do danas poslednjem imenovanom generalnom direktoru RTV Miodragu Koprivici, Klem je rukovodio RTV-om s pozicije zamenika generalnog direktora.

U saopštenju sa sednice UO RTV nije pak navedeno da li je doneta odluka o raspisivanju novog, trećeg po redu u ovoj godini, konkursa za generalnog direktora RTV.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend