06. sep 2023.

Novi v.d. direktora RTV za N1: 80 odsto zaposlenih prima platu ispod proseka

Posle više od dve godine i dva neuspešna konkursa, Upravni odbor Radio-televizije Vojvodine doneo je odluku da na mesto v.d. generalnog direktora imenuje Gorana Karadžića, dugogodišnjeg medijskog radnika i predsednika i zamenika predsednika RRA. Prvog radnog dana na poziciji V.D rukovodioca, Karadžić je za N1 govorio o idejama i planovima za budućnost pokrajinskog javnog servisa.

Goran Karadžić (snimak ekrana, N1)

„Prioritet će mi biti gledanost. Kakva je to televizija, kakav je to javni servis ukoliko nema gledanost? Ja mislim da 1.400 ljudi u ovoj kući može da napravi nešto što će zanimati građane Vojvodine, a i sve druge u Srbiji. Ali, jezgro naše kompetentnosti je Vojvodina, i moramo da na taj način priđemo programu, da ga učinimo dostupnim i interesantnim onima zbog kojih postojimo“, kazao je Karadžić.

Podsetio je da su prioriteti Javnog servisa Vojvodine zakonom definisani i da će potražiti način da se vrate u domove u Pokrajini, kao i da se podigne gledanost.

Poručio je da će se potruditi da se radnicima povećaju plate, kao i da je trenutna situacija takva da 80 odsto zaposlenih prima platu koja je ispod republičkog proseka.

„Ako ostanem na ovom mestu i ako budem izabran za generalnog direktora na mandat od pet godina, učiniću sve da se program osavremeni, da proizvodimo sopstvene emisije i da nemamo samo informativni program“, zaključio je Karadžić.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend