07. mar 2023.

Hoće li Legija i braća Simović otkriti nove detalje o ubistvu Slavka Ćuruvije? (VIDEO)

Milorad Ulemek Legija i braća Simović, Miloš i Aleksandar, trebalo bi u sredu da se pojave pred većem Apelacionog suda, gde je danas počeo glavni pretres u postupku protiv četvorice bivših pripadnika Državne bezbednosti za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije. Pripadnici nekadašnjeg zemunskog klana već su jednom svedočili 2014. godine.

Slobodan Ružić, advokat dece Slavka Ćuruvije, rekao je u emisiji Njuznajt na N1 da njihove izjave jesu važne kako bi se utvrdile činjenice za učešće Miroslava Kuraka u Ćuruvijonom ubistvu.

„S druge strane Milorad Ulemek direktno govori o učešću Radomira Markovića. Pošto su na prethodnom pretresu odbili da odgovaraju na pitanja i daju izjavu, rukovođeni nekim strahom, jer je navodno ugrožena njihova porodica, mislim da se tu ništa neće promeniti. Iznenadio bih se kad bi dali izjavu u sredu“, rekao je advokat.

On ističe da tužilac ne može da natera nikoga da da izjavu, a da postoje razlozi na koje možete da se pozovete, kao što oni to rade.

„Elemenat što su oni pristali da daju tu izjavu je zato što su očekivali poboljšanje svog položaja u zatvoru, koji nisu dobili. Strah je najbolji razlog, pozivati se na postojanje straha?“, kazao je Ružić.

Advokat objašnjava da će posle izjava svedoka u sredu sud odlučiti o predlozima stranakama. Advokat očekuje da oni budu odbijeni, posle čega će suđenje biti završeno.

Na objavljivanje pravosnažne presude čekaće se nekoliko meseci, pošto Apelacioni sud svoju odluku ne objavljuje odmah.

Na početku današnjeg glavnog pretresa u postupku protiv četvorice bivših pripadnika Državne bezbednosti za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, jedini očevidac Branka Prpa ponovila je da okrivljeni nekadašnji pripadnici DB-a Miroslav Kurak i Ratko Romić nisu oni koji su pucali u Ćuruviju.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend