05. dec 2017.

Jevremović: Dragan Marković mi ugrožava bezbednost; Marković: To su gluposti

U pismu Udruženju novinara Srbije jagodinski novinar, vlasnik mesečnika „Moravske vesti“ i portala Centralmedia Goran Jevremović tvrdi da mu predsednik „Jedinstvene Srbije“ i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković „ugrožava bezbednost“.

Jevremović kaže da je 30. novembra imao „veoma neprijatan razgovor“ sa Markovićem pošto je na svom sajtu objavio tekst pod naslovom „Jagodina rekorder po nepravilnostima u trošenju budžeta – revizori: Nezakonito i nepropisno potrošeno 972 miliona dinara“.

„On me je u razgovoru direktno optužio da šaljem ’momke u opštinu da dele novine Moravske vesti i uznemiravaju zaposlene’ kao i da sam ga ucenjivao ’pre izvesnog vremena’ govoreći mu navodno ,,koliko, koliko’“, navodi Jevremović.

U izjavi UNS-u on je rekao da se “posle tog razgovora oseća nebezbedno i da ne zna da li će moći da nastavi da piše o toj temi jer ga je zvao tako moćan čovek“.

Dragan Marković je UNS-u rekao da je pozvao Jevremovića, ali ne da bi mu pretio već da bi ga obavestio da će da ga tuži.

„To su gluposti. Mi stalno komuniciramo, zato sam ga i zvao da ga pitam zbog čega je stavio taj naslov. Ništa uvredljivo mu nisam rekao“, navodi Marković.

Predsednik Udruženja novinara Srbije Vladimir Radomirović ovim povodom kaže da je uloga medija da obaveštavaju javnost o svim bitnim temama i da prate rad vlasti, uključujući kontrolu trošenja budžetskog novca.

„Nijedan funkcioner ne sme da preti novinarima ako mu se ne sviđa ono što su napisali. Građane Jagodine sigurno zanima da li je Državna revizorska institucija utvrdila nezakonitosti u poslovanju vlasti tog grada i koliko je novca potrošeno bez zakonskog osnova. Dragan Marković ima pravo da činjenicama odgovori na članak u vezi sa izveštajem DRI ali nema pravo da novinarima govori šta smeju da objave, a pogotovo ne da im preti“, rekao je Radomirović.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend