10. maj 2023.

Jezive pretnje Draganu Šolaku stigle na mejl adresu SBB-a, podneta krivična prijava

Pravni zastupnici SBB-a podneli su krivičnu prijavu protiv N.N. lica zbog dva mejla u kojima se preti smrću osnivaču Junajted grupe Draganu Šolaku.

Izvor: N1

Prijava je podneta Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, a N.N. lice se sumnjiči da je počinilo krivično delo ugrožavanje sigurnosti. Dva mejla stigla su na adresu info službe SBB-a, koji posluje u okviru Junajted grupe, u utorak, 2. maja, a prijava je podneta tri dana kasnije.

U mejlu, čije detalje nećemo prenositi, preti se ubistvom Draganu Šolaku.

Osim brojnih uvreda, u mejlu se dodaje da će autor elektronske poruke doći u prostorije SBB-a da “satarom razbije prozore”.

U mejlu koji je usledio, autor koji se potpisao punim imenom i prezimenom je otkrio i motiv za svoj preteći mejl.

Tvrdeći da je Šolak zabranio RTS-u da prenosi Evroligu, autor je pretio da će ubiti osnivača Junajted grupe i zapaliti direkciju firme.

Na ovaj način, navodi se u prijavi, počinjeno je krivčno delo Ugrožavanje sigurnosti ili neko drugo delo koje se goni po službenoj dužnosti.

Za ugrožavanje sigurnosti predviđena je novčana kazna ili zatvorska kazna u trajanju do jedne godine. Ukoliko je pretnjom ugrožena sigurnost više lica zatvorska kazna može da iznosi i do tri godine.

Danas je uputio pitanja Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, ali do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovore.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend