23. jul 2020.

Mikić dao izjavu tužilaštvu, ne može da tvrdi ko ga je napao

Novinar radio DIR-a Saša Mikić, koji je napadnut na radnom zadatku ispred biračkog mesta u Kikindi 21. juna, dao je početkom nedelje izjavu Osnovnom javnom tužilaštvu u ovom gradu

Kako je Mikić rekao UNS-u tužiocu je ponovio da su ga nepoznate osobe izgurale sa biračkog mesta, a da su ga napolju tri osobe napale i nanele mu povrede na licu.

„Rekao sam da sam jednu od osoba koje su bile na tom mestu uspeo da fotografišem, a drugu sam prepoznao sa fotografije u policiji, ali ne mogu da tvrdim da su me te osobe napale“, rekao je Mikić UNS-u posle davanja izjave tužilaštvu.

Njemu su u kikindskom tužilaštvu rekli da će pokrenuti krivični postupak protiv N.N. lica, dok su mu ranije u policiji saopštili da je više od 200 osoba ispitano u vezi sa napadom na njega.

Saša Mikić bio je dugogodišnji sportski novinar RTS-a, a pre godinu i po dana preselio se u rodnu Kikindu gde je počeo da izveštava za radio DIR.

UNS-u je posle napada ispričao da su ga nepoznate osobe izbacile sa biračkog mesta, sa koga je došao da izveštava i da su ga dvojica muškaraca držala, a treći udario u lice.

„Došao sam na biralište i rekao da sam novinar. Hteo sam da razgovaram sa predsednikom biračkog odbora o izlaznosti građana i regularnosti izbora. Nisam provocirao, niti sam stranačka ličnost. Imao sam novinarsku legitimaciju oko vrata i dozvolu za izveštavanje“, naveo je tada Mikić.

S. D.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend