05. apr 2024.

Ministar informisanja apeluje na medije: Sa najvećom pažnjom izveštavati o ubistvu devojčice

Ministar informisanja i telekomunikacija Srbije Mihailo Jovanović pozvao je sve medijske kuće i novinare da prilikom izveštavanja o ubistvu dvogodišnje devojčice u Boru postupe sa najvećom odgovornošću, poštovanjem i pažnjom.

„Važno je da se u ovim teškim trenucima vodi računa o dostojanstvu žrtve i njenih porodica, te da se izbegavaju bilo kakve spekulacije ili neproverene informacije“, naveo je Jovanović.

Zamolio je medije da se uzdrže od senzacionalističkog pristupa koji može dodatno uznemiriti javnost i narušiti privatnost porodice žrtve.

„U ovakvim situacijama, od esencijalne važnosti je da javnost bude informisana sa preciznošću i saosećanjem“, naglasio je Jovanović.

Dodao je da je sada najvažnije da mediji poštuju Kodeks novinara i etičke standarde pružajući tačne i proverene informacije, a istovremeno štiteći i dostojanstvo.

Podsećamo, borska policija odredila je danas zadržavanje u pritvoru J. S. (1974) iz sela Luka i D. D. (1974) iz sela Zlot, zbog sumnje da su 26. marta lišili života dvogodišnju devojčicu i time, kao saizvršioci, počinili krivično delo teško ubistvo, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

Ministar Bratislav Gašić je rekao da postoji sumnja da je telo deteta jedan od osumnjičenih prebacio na drugu lokaciju 28. marta.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend