05. jul 2020.

Ministarstvo informisanja: NDNV – licemerje i dvostruki aršini

Nezavisno društvo novinara Vojvodine pokazalo je u svom današnjem saopštenju za javnost šta znači nemati obraza i časti, a imati suficit licemerja i dvostrukih aršina.

Foto: Cenzolovka, Perica Gunjić

Kada društveno-politički radnik koji sebe naziva novinarom ministra u Vladi nazove fukarom, onda se to sa stanovišta političkih aktivista iz NDNV i njihovih ideoloških mentora naziva slobodom mišljenja.

Kada se na izrečenu uvredu odgovori onako kako dolikuje, onda je to za CK NDNV necivilizovanost i nedopustivo ponašanje za državnog službenika, što ne iznenađuje kada je reč o politički i ideološki ostrašćenom kružoku koji sebe naziva esnafskim udruženjem, kako bi, sa nemalim brojem članova i bez valjanih profesionalnih referenci, dobio mogućnost da bude navodni borac za nezavisnost medija i slobodu govora.

Istorija je učiteljica života, ona nas je na ovim prostorima dobro podučila šta znači princip „sloboda za sebe, ne i za ostaleˮ, koji godinama promoviše NDNV uz podršku nepoznatih sponzora iz inostranstva. Društveno-političkim radnicima iz NDNV preporučujemo da se upoznaju sa svim okolnostima koje nameće jednoumlje koje afirmišu, ali i da pre nego posegnu za uvredama dobro razmisle šta takav vid komunikacije podrazumeva.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend