09. okt 2018.

Miodrag Popov dao ostavku na mesto glavnog i odgovornog urednika BK TV

Glavni i odgovorni urednik BK TV Miodrag Popov u subotu je podneo ostavku na mesto glavnog i odgovornog urednika ove televizije, u znak protesta zbog otkaza četvorici novinara ove medijske kuće. Popov je UNS-u rekao da je ostavka „solidarnost sa kolegama, kao i apel da se oni vrate na posao“.

On kaže da je ostavku dao „jer se ne slaže sa otpuštanjem svih novinara i to dok još nije završen konkurs Regulatornog tela za elektronske medije (REM) za dodelu nacionalne frekvencije za koji se borio, pisao programski eleborat i šemu, kao i kompletan projekat“.

„U petak je svo četvoro novinara, pola sata pred kraj radnog vremena, dobilo otkaze. Dato im je da potpišu sporazumni raskid ugovora. Ja se s tim ne slažem, jer je i u projektu, ali u uslovima konkursa REM-a predviđeno ukupno 15 ljudi. Praktično smo izbačeni iz igre. Ne možemo da radimo bez novinara“, rekao je UNS-u Popov.

On navodi da „ne zna razloge zbog kojih su novinari otpušteni, ali da se apsolutno ne slaže sa tim“.

UNS je pitao direktorku BKTV Ljubicu Vukotić za razloge zbog kojih su novinari otpušteni, ali je ona rekla da je pozovemo u toku nedelje, jer sada nije u mogućnosti da odgovori.

Podsetimo, REM je krajem aprila ove godine raspisao konkurs za dodelu nacionalne frekvencije za televizijsko emitovanje na koji su se prijavili osim BK TV i „Studio B”, „RTL“  i „Kopernikus“.

J. P.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend