04. maj 2020.

Mitrović vređa novinare, a ministru Đorđeviću se to dopada

Vlasnik televizije Pink, Željko Mirović, na svom zvaničnom Instagram nalogu, vređao je urednicu CINS-a, nazivajući je "glupom", a njegova objava dopala se ministru za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, Zoranu Đorđeviću.

Naime, CINS je pre dva dana objavio tekst pod naslovom “Fantomski let kompanije Željka Mitrovića za Moskvu“, u kome se navodi da je u martu odobrenje da leti uprkos zabrani međunarodnog saobraćaja imala kompanija Air Pink, ali da za let iz Moskve kojim se Mitrović hvalio, njegov avion nije imao dozvolu.

S tim u vezi, Mitrović je na svom Instagram profilu napisao:

“Koliko moraš biti glup da bi bio gluplji čak i od novinarke CINSA koja ne samo da ne razume da su moji avioni donosili respiratore i drugu opremu zarad spasavanja ljudskih života, već i da nijedan avion ne može poleteti bez dozvole Eurocontrol! Ko god da ih plaća, bacio je pare”.

Njegova objava u kojoj vređa novinare CINSa-a, naišla je na odobravanje kod ministra Đorđevića.

Interesantno je i to što je Đorđević pomenutu objavu Željka Mitrovića lajkovao danas, kada se obeležava Svetski dan slobode medija.

Pretnje, napadi i hapšenje medijskih radnika postali su u Srbiji učestala pojava. Živ primer je i naša koleginica Ana Lalić, koja je uhapšena samo zato što građanima nije uskratila pravo da budu objektivno i pravovremeno informisani.

Čini se da ministar Zoran Đorđević nije svestan, da on kao ministar ne treba da bude pristrasan, i da odobrava vređanje novinara koji ne dolaze iz režimskih medija.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend