14. jun 2017.

MUP identifikovao i saslušao sve osobe sa fotografija

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je, "u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, identifikovalo sva lica koja se dovode u vezu sa medijskim navodima o događajima koji su se odigrali 31. maja ispred Doma Narodne skupštine".

MUP tvrdi da je sve koji su gušili i gurali novinare i građane na inauguraciji saslušao (foto: E-Stock.us/Aleksandar Bačlija)

„Sva lica su saslušana i izveštaj će u toku dana biti dostavljen nadležnom tužilaštvu“, saopštio je MUP, koji tvrdi da će „Sektor unutrašnje kontrole MUP-a Srbije u najkraćem periodu dostaviti izveštaj tužilaštvu o prikupljenim obaveštenjima i obavljenim proverama vezanim za postupanje policijskih službenika koji su bili angažovani na pomenutom skupu“.

„Istovremeno, policija nastavlja provere vezane i za krivične prijave koje su podneli učesnici zakonito prijavljenog skupa ispred Narodne skupštine protiv lica koja su ih, kako se navodi u prijavi, vređala, provocirala, gađala predmetima i polivala vodom“, dodaje MUP u svom saopštenju.

Juče je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu poslalo zahtev MUP-u da istraži napade na novinare i građane u vreme inauguracije Aleksandra Vučića za predsednika Srbije.

2 komentara za: “MUP identifikovao i saslušao sve osobe sa fotografija

  1. svetlanast

    „Osobe sa fotografija“ ce kao i Gasic neko vreme „izdrzati“ bez funkcija a onda ce biti nagradjeni i unapredjeni. Tako „kaznjavaju“ verne SNS-u i AV-u.

    14. јун 2017. at 18:56
  2. Vukan

    Pametan svet u Policiji, ako je tu još preživelih profesionalaca, ima sada odličnu priliku da napreduje. Jednom, kada ovi budu sklonjeni i suočeni sa pravom odgovornošću. Dotle, valja istražiti i sakupiti sve dokaze svake nepodopštine ovih bahatih i alavih. A vidimo, razbacuju se time. Posle, diskretno se to dostavi tamo gde treba, a i pravno nadležnima, tek da ne bi bilo. I, milina… Svi zadovoljni. A zemlja, zahvalna.

    17. јун 2017. at 03:42

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend