14. jun 2017.

Tužilaštvo traži da MUP identifikuje napadače na novinare

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu poslalo je u utorak Ministarstvu unutrašnjih poslova zahtev za prikupljanje obaveštenja o slučaju napada na novinare tokom mitinga Srpske napredne stranke na dan zakletve predsednika Aleksandra Vučića, rekla je Danasu tužilac Aleksandra Đenadić.

Photo: EStock / Darja Balsic

Đenadić je rekla da se od MUP traži identifikacija lica sa forografija koje su dostavljene kao dokazni materijal za napad na novinarku Danasa, ali i na ostale novinare koji su tog dana doživeli neki vid nasilja od obezbeđenja mitinga SNS.

Od MUP se traži obaveštenje kako bi Tužilaštvo nastavilo postupak.

Na pitanje zašto je bilo potrebno da prođe 12 dana od kada je novinarska Lidija Valtner dala izjavu i dostavila dokaze, pa do slanja zahteva MUP, Đenadić je rekla da je reč o ujedinjenom postupku svih napada na novinare koji su se dogodili 31. maja, odnosno da je bilo potrebno određeno vreme da svi novinari daju izjave Tužilaštvu.

1 komentar za: “Tužilaštvo traži da MUP identifikuje napadače na novinare

  1. svetlanast

    Zasto bi MUP identifikovao napadace na novinare, ako ni posle vise od godinu dana MUP nije uspeo da utvrdi ko je nocu rusio po Savamal. Tanja Fajon poslanica u EU parlamentu, postavlja pitanje da li u EU zele „ovakvu“ Srbiju u kojoj se krse zakoni, novinari zastrasuju i fizicki napadaju… Naravno da Zapoad zeli bas takvu Srbiju, jer pohvale za SNS vlast i AV samo „pljuste“. Na inauguraciju je pozvano 5.000 zvanica od kojih su 20 predsednici drzava! Nesrecna Srbija.

    14. јун 2017. at 13:17

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend