06. jun 2020.

Muškarac koji je pretio novinaru N1 u pritvoru, već osuđivan zbog pretnji Nataši Jeremić

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu je saopštilo da je Vladimiru Drakuliću, koji je novinaru TV N1 Dušanu Mlađenoviću prilazio dva puta na ulici, vređao ga i nazivao izdajnikom, danas određen pritvor nakon saslušanja. Drakulić je osumnjičen za krivičnog delo proganjanje.

„Inače, osumnjiceni je osuđivan za krivično delo ugrožavanje sigurnosti jer je pretio Nataši Jeremić, supruzi Vuka Jerimica. Osuđen je uslovno na šest meseci zatvora i ta kazna još nije istekla“, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

TV N1 je ranije saopštila da je Drakulić prilazio novinaru Dušanu Mlađenoviću na ulici i rekao mu: “Dečko, kako te nije sramota, da li si ti Šiptar ili balija kad radiš na toj američkoj izdajničkoj televiziji. Ko te plaća”.

Potom ga je ponovo sreo i pred detetom mu dobacivao “Ispalo ti je 1000 Đilasovih evra”, “Reci mi da li si ti Šiptar kad radiš na izdajničkoj televiziji. Treba da te je sramota”.

Isto se ponovilo i treći put, 27. maja, dodaje se u saopštenju.

N1 je potom saopštila da je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu podneta krivična prijava protiv NN lica zbog uznemiravanja novinara N1 Dušana Mlađenovića.

Iz Tužilaštva navode da je predmet formiran nakon saznanja iz medija.

“Bez intervencije sistema taj čovek se neće zaustaviti”, rekao je nedavno Veran Matić, predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara i član Stalne radne grupe za bezbednost novinara.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend