06. jun 2020.

Zaštitnik građana zatražio dodatne odgovore od REM-a povodom spota SNS-a

Nakon izjašnjenja koje je Zaštitnik građana dobio od Regulatornog tela za elektronske medije i nadzora koji je izvršen 2. juna nad radom ovog tela, povodom emitovanja spota u kojem se nalazi dete i odluke REM-a da zabrani njegovo emitovanje, Zaštitnik građana je uputio REM-u zahtev za dostavljanje odgovora na dodatna pitanja.

Zaštitnik građana tražio je od REM-a da ga obavesti da li su emiteri postupili u skladu sa njegovom odlukom, i to kako u periodu od objavljivanja odluke REM-a, pa do formalnog uručenja emiterima, tako i nakon formalnog uručenja odluke.

„Zaštitnik građana je tražio od REM-a da ga obavesti o tome da li je REM u okviru nadzora nad radom pružalaca medijskih usluga utvrđivao da li su emiteri obratili posebnu pažnju koja je potrebna u slučaju učestvovanja maloletnika u programu, a što je obaveza emitera predviđena odredbom člana 68. stav 11. Zakona o elektronskim medijima i članom 22. stav 5. Pravilnika o zaštiti prava maloletnika u oblasti pružanja medijskih usluga, i to kako pre emitovanja spota, tako i na period od trenutka javnog objavljivanja odluke REM o zabrani daljeg emitovanja spota“, navodi se u saopštenju.

Takođe, Zaštitnik građana je tražio da ga REM-a obavesti o tome da li je i koje mere preduzeo prema pružaocima medijskih usluga, a shodno Zakonu o zaštitniku građana, REM-u je ostavljen rok od 15 dana za izjašnjenje na zahtev.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend