23. apr 2017.

N1 bez obrazloženja izbačena iz prostorija SNS u Zaječaru

Ekipi N1 zabranjeno je snimanje u krugu izbornog štaba SNS u Zaječaru, a nepoznato lice izguralo je našu novinarku Gordanu Bjeletić iz prostorija te stranke.

Ispred prostorija SNS u Zaječaru (Foto: N1)

Ispred prostorija SNS u Zaječaru (Foto: N1)

Na pitanje kakva je procedura za praćenje izbora i saopštavanje rezultata, njihov odgovor je bio: Izlazi napolje.

Zatim je jedan od prisutnih članova nasrnuo na našu novinarku.

Ekipama naše televizije, Istinomera i B92 prilazili su članovi te stranke i ispred prostorija, u više navrata, terali ih odatle i zabranjivali da snimaju – bez ikakvog obrazloženja.

U izborni štab SNS stigao je i Milan Đokić predsednik opštine Knjaževac, a na pitanje zašto novinari ne mogu u štab, odgovorio je: „Ja ne znam o čemu pričate, sad sam došao. Zašto mene pitate uopšte?“

Nikome od novinara nije dozvoljen ulaz u prostorije naprednjačkog štaba, a posmatrač CRTE koji je pokušao da fotografiše to mesto, kako je rekao novinarki N1, u tome je sprečen – obrisane su mu fotografije.

Posmatračka misija CRTA objavila je tim povodom saopštenje u kom su naveli da prilikom pokušaja da zabeleži aktivnosti ispred štaba Srpske napredne stranke gde se okupio veći broj ljudi i vozila sa registarskim tablicama iz Raške, Kosovske Mitrovice, Negotina i Bora, nekoliko mladića je nasrnulo na CRTINOG posmatrača. Oteli su mu telefon i izbrisali fotografije uz povike „Samo nemoj da nas slikaš i nećeš imati problema“, navodi se u saopštenju.

Inače, kako javlja naša reporterka u štabu Pokreta za Krajinu Boška Ničića slave. Podsetimo, još nema zvaničnih rezultata. U štabu ovog pokreta kažu da prema pristiglim glasovima – ubedljivo vode.

Naša kamera zabeležila je automobile s registarskim oznakama Peći, Gnjilana, Beograda, Negotina – nedaleko od biračkih mesta.

Raša Nedeljkov iz CRTE je za N1 izjavio da su toko izbornog dana uočene određene nepravilnosti.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend