28. jul 2023.

N1: U Vujoševićevim tvrdnjama nema ni trunke istine

N1 već skoro punih devet godina svakodnevno dokazuje da je nezavisna medijska kuća, posvećena odgovornom i profesionalnom izveštavanju. Naši novinari imaju slobodu da istražuju i izveštavaju o svim temama od javnog interesa, bez straha od cenzure ili pritiska. I nije nepoznanica da smo upravo zbog toga na udaru različitih aktera, koji širenjem neistina pokušavaju da unište naš ugled.

Jedna od tih kampanja i sada je aktivna – širenje lažne informacije o tome da lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas ima vlasnički udeo i utiče na teme kojima se N1 bavi. Obe tvrdnje su lažne i bez osnova. Ipak, izjava košarkaškog trenera Duška Vujoševića je postala glavna tema u tabloidima i medijima bliskim vladajućoj stranci, skoro kao da je diktirana.

Jasno je da je ovo ništa drugo do svesna manipulacija i širenje neistina.

N1 je informativna platforma u vlasništvu United Media i deo je United Grupe čiji je većinski vlasnik investicioni fond BC Partners, što se može jasno i nedvosmisleno dokazati putem dostupnih javnih izveštaja i finansijskih podataka. Dragan Đilas nije nikada, niti sada ima vlasnički udeo u našoj kompaniji, a apsolutno ne postoji bilo kakav uticaj na uređivačku politiku.

Političari mogu imati svoje mišljenje o našem izveštavanju, ali ključno je da nemaju moć da utiču na sadržaj naših vesti. I to važi, ne samo za Dragana Đilasa, već za svakog drugog aktera na političkoj sceni.

Zaista je vreme da jednom za sva vremena stavimo tačku na te čaršijske priče koje imaju za cilj da dodatno uzburkaju atmosferu. Okrenimo se činjenicama i ne dopustimo da lažne teorije i tračevi srozavaju integritet novinarstva.

N1 ostaje posvećen borbi protiv lažnih vesti i nastaviće da javnosti pruža verodostojne informacije i očuva poverenje svoje publike, bez obzira na ovaj i slične pokušaje da nas oklevetaju i oskrnave naš ugled.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend