05. okt 2018.

Napadaču na novinara Cvetkovića tri meseca kućnog pritvora

Srđan Zlatanović (39) iz Bele Crkve osuđen je na tri meseca kućnog pritvora uz elektronski nadzor zbog toga što je u julu ove godine metalnim predmetom razbio glavu novinaru Stefanu Cvetkoviću iz Bele Crkve.Osnovni sud u Vršcu je u presudi naveo da je prihvatio sporazum o priznanju krivičnog dela koji je Osnovno javno tužilaštvo iz Vršca postiglo sa Zlatanovićem.

U presudi u koju je Beta imala uvid, navodi se da je Zlatanović 9. jula uveče, u letnjoj bašti jednog kafića u Beloj Crkvi, „bez razloga i povoda“, Cvetkovića udario metalnom ortopedskom štakom u glavu, nakon čega je novinar imao otvorenu ranu veličine „tri-četiri centimetra“.

Napad je okvalifikovan kao nanošenje lake telesne povrede.

„To je skandalozno i sramotno, dokaz da u ovoj državi više nema ni suda ni tužilaštva. To je izvršio po nalogu organizovane kriminalne grupe koja mu je garantovala da neće biti procesuiran“, rekao je Cvetković agenciji Beta.

Stefan Cvetković je bio nestao 13. juna uveče, a 15. juna u rano popodne državni organi su saopštili da je Cvetković pronađen.

Nakon toga, on je na konferenciji za novinare tvrdio da su ga otele tri osobe u Beloj Crkvi, od kojih su dve bile maskirane a jedna je pokazala „nešto poput policijske značke“. Tužilaštvo je nakon toga osumnjičilo Cvetkovića da je lažno prijavio otmicu.

Cvetković u svojim porukama na Fejsbuku navodi da ga i danas obezbeđuje policija.

AP

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend