29. maj 2024.

Napadnut novinar Radara Vuk Cvijić

Kako je objavio Radar, poznatog novinara koji istražuje kriminal i bezbednosne službe, Vuka Cvijića, pesnicom je udario direktor Srpskog telegrafa Milan Lađević danas u Kosovskoj ulici u Beogradu

Vuk Z. Cvijić (foto: snimak ekrana, N1)

Vuk Z. Cvijić, novinar Radara, fizički je napadnut danas na ulici u centru Beograda.

Njega je pesnicom u glavu udario direktor Srpskog telegrafa Milan Lađević kojeg je sreo u Kosovskoj ulici.

„Napao me je Milan Lađević, udario me je pesnicom u glavu. Prolazio sam blizu njihove redakcije i on me napao. Mi nismo u ličnom sukobu, ja ga poznajem odavno, ali nismo ni u kakvom kontaktu. Pisao sam tekstove o bivšem načelniku novosadske policije Slobodanu Malešiću, koji je Lađevićev kum. Pretpostavljam da je to jer nismo u ličnom sukobu. Počeo je da me vređa i onda sam krenuo da se udaljavam, on mi se zatim uneo u lice i udario me. Policija je tu, razgovarao sam sa njima, i pretpostavljam da su sada otišli da razgovaraju sa njim. Nisam očekivao da će me napasti neko ko se predstavlja kao novinar. Mi živimo u društvu nasilja, ali čak je i ovo iznenađenje za mene“, rekao je Cvijić koji se uživo sa lica mesta uključio u vesti N1.

On je dodao i da se nada da su kamere radile i da je napad zabeležen.

U međuvremenu je Srpski telegraf objavio vest navodeći da je Cvijić inscenirao ceo napad.

„Navikli smo da oni objavljuju neistine, ali nismo navikli da nas fizički napadaju“, dodao je Cvijić.

Kako je naveo, napad je prijavio i Veranu Matiću, koordinatoru grupe za napade na novinare, kao i novinskim udruženjima.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend