03. jul 2019.

Nastavljeno zastrašivanje novinarke Verice Marinčić: Praćena ispred kuće u kojoj živi

Novinarka portala Inđija kafe Verica Marinčić ponovo je praćena i zastrašivana ispred svoje kuće. Ono što današnji napad razlikuje od svih prethodnih jeste da je vrlo moguće da je muškarac u mercedesu beogradskih registarskih oznaka ovoga puta čekao da novinarka izađe iz kuće.

Verica Marinčić (foto: Marko Risović / Slavko Ćuruvija fondacija)

Verica Marinčić u ovom trenutku ne može da kaže da li je reč o istoj osobi koja ju je uznemiravala tokom prethodne dve sedmice, ali je, kako kaže, sigurna da se radi o njegovom automobilu. 

„Čim sam izašla na ulicu, stvorio se iza mojih leđa. Projurio je pored moje kuće. Zatrubio je da ga vidim, vratio se u rikverc nekoliko metara, ponovo zatrubio i otišao“, ispričala je novinarka portala Inđija kafe. 

„Stvorio se u sekundi, čim sam izašla na ulicu“

Sve se odigralo samo dva dana pre njenog saslušanja u svojstvu svedoka u Osnovnom javnom tužilaštvu u Staroj Pazovi gde se vodi postupak za ugrožavanje njene sigurnosti.

„Mislim da mi daje do znanja da je uvek iza mene, da je motorizovan i da moram da pazim šta pričam. Da se tako u sekundi stvori iza mene, čim izađem na ulicu, ne verujem da je to slučajnost.“

Verica Marinčić je i poslednje napade prijavila policiji. U međuvremenu su se nastavili i hakerski napadi na sajt Inđija kafe. 

Podsećamo, ubrzo po objavljivanju teksta Cenzolovke koji govori o pokušaju diskreditacije novinarke na Tviter nalogu narodnog poslanika Marijana Rističevića, hakeri su pokušali da obore sajt. Slučaj je prijavljen Posebnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, međutim, napadi su se nastavili.

Nastavljaju se napadi na sajt

Prema saznanjima Cenzolovke, samo u ponedeljak (1. jul) bila su čak 9.562 pokušaja prijavljivanja na sajt, i to sa IP adresa iz više desetina zemalja širom sveta. Ovoga puta zabeležene su i dve adrese u Srbiji.

Napadi traju punu sedmicu, ali sajt još uvek nije oboren.

Zastrašivanje Verice Marinčić počelo je 19. juna, odmah po objavljivanju foto-vesti na Fejsbuk stranici lokalnog portala Inđija kafe (bahato parkiran automobila ispred jedne pekare). Novinarka iz Inđije u više navrata je zastrašivana i praćena na poslu i ispred svoje kuće, o čemu je Cenzolovka već pisala.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend