17. okt 2019.

NDNV snimio spot podrške za N1 (VIDEO)

Ekipa Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) snimila je video podrške kolegama sa Televizije N1 koji su izloženi pretnjama, postavila ga na društvene mreže i pozvala građane na solidarnost sa napadnutim kolegama novinarima.

Presednik Upravnog odbora NDNV-a Norbert Šinković rekao je da bez građana nema slobode medija.

“Sloboda medija nije samo pitanje prava novinara, to je pitanje slobode svih građana. I građani treba da znaju da treba svaki dan da se bore za svoje pravo da budu informisani objektivno i na pravi način. Zato je sada trenutak da svi mi stanemo u odbranu profesionalnog novinarstva, da stanemo u odbranu N1”, poručio je Šinković u videu podrške.

Izvršni direktor Nezavisnog društva novinara Vojvodine Veljko Milić rekao je da bez slobodnih medija nema ni slobodnog mišljenja, a bez slobodnog mišljenja nema ni slobodnog pojedinca.

“Zbog toga je u ovim trenucima potrebna solidarnost jer ne smemo dozvoliti da maskirane grupe ili pojedinci odlučuju ko je poželjan a ko nepoželjan, jer danas je to N1 a sutra to može biti bilo ko od nas”, naveo je Milić.

Ako sada ne stanemo zajedno u odbranu slobodnog i nepristrasnog novinarstva, sutra neće

Član Upravnog odbora NDNV-a Darko Šper rekao je da N1 treba podržati zato što ta komercijalna televizija zapravo obavlja posao javnog medijskog servisa, pošto to ne rade ni Radio-televizija Srbije ni Radio-televizija Vojvodine.

Novinarka Sanja Kljajić kazala je da je bilo jasno da će organizovane hajke, napadi i targetiranja na naslovnim stranicama prorežimskih tabloida na kraju dovesti i do fizičkih napada na novinare, zbog čega je sada momenat kada “svi zajedno treba da stanu jedni uz druge i da kažu ‘dosta’”.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend