02. nov 2019.

Nikolić Radio Beogradu: Za mene je teror zabrana praćanja tema

Povodom reagovanja Prvog programa Radio Beograda da su „netačne činjenice“ novinarke Mirjane Nikolić da je dobila otkaz u ovoj medijskoj kući zbog „pitanja koje je postavila na konferenciji za novinare”, a koje im se nije svidelo Nikolić je poslala pismo UNS-u, koje prenosimo integralno.

Drage kolege,

Povodom demantija koje je na moje izlaganje UNS-u uputio Radio Beograd, molim vas da objavite moju zahvalnost što su još jednom potvrdili sve o čemu smo na sednici Suda časti govorili.

Da je iko od njih bio tamo ili barem pogledao snimak, video bi da je moje izlaganje upravo bilo neka vrsta nastavka diskusije advokata UNS-a Zorana Lakićevića koji je tom prilikom naveo da je praksa poslodavca da, ukoliko mu se ne svidi javno istupanje novinara, nađe način da mu iz drugog razloga da otkaz i objasnio da se uglavnom pozovu na kršenje discipline.

A da je Glavni urednik Radio Beograda 1 ikada bio novinar, razumeo bi da je sintagma „ekologija i kućni ljubimci“ upotrebljena kao metafora, poput „sira i vojne muzike“.

Iz dokumenata koje pominje Radio, tačno se može videti o čemu sam izveštavala pre, a o čemu posle pomenutog pitanja, dok je povratak na političke teme došao mnogo kasnije i to pod striktnom kontrolom.

Možda za nekog nije, ali za mene je teror da su mi praćenje nekih tema ili osoba javno zabranjene pred svim kolegama, kao što je i teror ekstremno vikanje glavnog urednika na saradnike.

Na skupu sam takođe rekla da pravi razlog mog otkaza nigde nije naveden, pa ne znam šta je tačno iz mog izlaganja demantovano, ali ne želim da ostane nedorečeno i da se stvara sumnja oko mog dobronamernog govora na jednom krajnje pozitivnom i prijateljskom skupu.

Hvala vam unapred, s velikim poštovanjem Mirjana Nikolić

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend