15. mar 2023.

Novinari na sudu: Suđenje po tužbi Aleksandra Čupića protiv Nenada Živkovića odloženo zbog bolesti advokata i svedoka

Današnje ročište po tužbi Aleksandra Čupića, urednika E-Pančevo protiv Nenada Živkovića, urednika portal Pančevo Si Ti za povredu časti i ugleda nije održano jer se nisu pojavili Živkovićev advokat Veljko Milić i svedok, Ivana Predić, novinarka Cenzolovke. Po rečima Nenada Živkovića, oboje su zbog bolesti sprečeni da prisustvuju suđenju. Sledeće ročište zakazano je za 24. april.

Čupić je tužbu podneo zbog teksta “Urednik E-Pančeva Čupić nije se nijednom pojavio na sudu u dva procesa koji traju gotovo dve godine” u kojem se navodi da je “peti put odsustvo opravdao medicinskom dokumentacijom iz Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti u Vršcu“.

Čupić je tužbu podneo zbog povrede ugleda i časti protiv potala Cenzolovka i autorke Ivane Predić, kao i protiv portala “Pančevo Si Ti”, “Pan pres” i “013info”, koji su tekst preneli.

Čupić od sva četiri portala, zbog povrede ugleda, traži nadokandu od po 300.000 dinara.

Nenad Živković, urednik portal Pančevo Si Ti prethodno je tužio Aleksandra Čupića, novinara iz Vršca zbog tekstova u kojima ga je nazivao “eksponentom ustaštva u Srbiji, stranim plaćenikom, učenikom špijuna, lažnim novinarom, lažnim mirotvorcem…”

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend