13. avg 2022.

Novinarka Danasa: Nismo prekršili zakon niti pominjali porodicu Vučića

Novinarka Danasa Aleksandra Popović izjavila je u emisiji Dan uživo da ona u tekstu o adresi Aleksandra Vučića nije prekršila zakon ni novinarske standarde, i ističe da nije pominjana porodica predsednika Srbije, kao što je optužena od tabloida.

Aleksandra Popović (Snimak ekrana, N1)

Podsetimo, već nekoliko dana traje žustra polemika u javnosti zbog toga što je list „Danas“ 10. avgusta objavio tekst koji se bavi pitanjem gde danas stanuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Iz lista Danas su naveli da je povod za njihov tekst „Za potrebe sudskog postupka nije lako locirati šefa države“, bila objava lekara Radeta Panića na Tviteru, da sudski poziv po njegovoj privatnoj tužbi protiv Aleksandra Vučića nije uručen jer on sada stanuje na drugoj adresi.

„Zaista zakon nije nigde prekršen, i to ne kažemo samo mi, nego to kažu i brojni stručnjaci. Mislim da se predsednik Vučić nije informisao iz originalnog teksta, nego iz saopštenja ministra Vulina i iz objektivnog lista Informer, koji nas zove tabloidom, pa nas tako zove i Vulin. Oni su jedini ti koji su pomenuli decu Vučića, a mi apsolutno nigde nismo. To nije bila tema. Tema je bila kako ne mogu državne institucije da pronađu predsednika države“, podseća Popović.

Ona je ponovila da se redakcija Danasa zainteresovala za taj slučaj nakon izjave Radeta Panića, i postavili su pitanje gde zaista živi predsednik Srbije.

„Da li možda živi u državnoj vili, koju ima prava da preuzme na korišćenje, ako već premijerka kaže da je on štićeno lice i da smo mi ugrozili njegovu bezbednost? Možda bi za njegovu bezbednost bilo bolje da živi u nekom takvom objektu i da ne napada novinare što ponavljaju informacije koje je on više puta izneo u javnost“, rekla je on.

Ona je istakla da je ona u tekstu objavila adrese na kojima predsednik Vučić više – ne živi, kao i da su reakcije javnosti bile podeljene.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend