04. sep 2018.

Novinaru Stefanu Cvetkoviću vraćen pasoš

Cvetković u svojim porukama na Fejsbuku navodi da ga i danas obezbeđuje policija

Foto: FoNet

Osnovni sud u Vršcu doneo je rešenje kojim se kao neosnovan odbija predlog Okružnog javnog tužilaštva u Vršcu da se novinaru Stefanu Cvetkoviću oduzme pasoš.

Cvetković je na društvenoj mreži Fejsbuk objavio video zapis u kojem je pokazao da mu je vraćen pasoš, kao i rešenje suda.

“Moguće je pobediti organizovane kriminalne grupe. Meni pasoš ne treba da bih bio slobodan, a vama ni pasoš ne može da pomogne jer ma šta da radite i ma kakvu silu imate, vi ste i dalje kriminalci i organizovana kriminalna grupa”, poručio je Cvetković.

Njemu je bila uvedena sudska zabrana napuštanja mesta boravišta, odnosno Bele Crkve, i bio mu je oduzet pasoš u okviru istrage u kojoj ga tužilaštvo tereti da je lažno prijavio sopstvenu otmicu.

Taj novinar bio je nestao 13. juna uveče, a 15. juna u rano popodne državni organi su saopštili da je Cvetković pronađen.

Nakon toga, on je na konferenciji za novinare tvrdio da su ga otele tri osobe u Beloj Crkvi, od kojih su dve bile maskirane a jedna je pokazala “nešto poput policijske značke”. Tužilaštvo je nakon toga osumnjičilo Cvetkovića da je lažno prijavio otmicu.

Cvetković u svojim porukama na Fejsbuku navodi da ga i danas obezbeđuje policija.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend