08. feb 2019.

NUNS i NDNV: Botovski sajtovi za račun vlasti blate profesionalne novinare

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine skreću pažnju javnosti da u Srbiji kao pečurke posle kiše niču botovski sajtovi koji, za račun aktuelne vlasti, blate profesionalne novinare u Srbiji.

Najnoviji primer je besprizoran napad na kolumnistu portala Autonomija Igora Besermenjija i čelne ljude NDNV-a, predsednika Nedima Sejdinovića i programskog urednika Dinka Gruhonjića. Botovski sajt istraga.rs Besermenjija naziva jednim od vođa protesta u Novom Sadu, kao i “vojvođanskim separatistom”, a slične kvalifikacije izrečene su i na račun NDNV-a, Sejdinovića i Gruhonjića – kažu u saopštenju NUNS i NDNV, koji podsećaju da su pre dvadesetak dana na meti istog sajta bile profesionalne novinarke Jovana Gligorijević, Dragana Pećo i Hana Adrović.

Podsećamo i da sajt istraga.rs ne poseduje impresum pa se ne zna ko zapravo stoji iza ovog takozvanog medija. Istovremeno, tekstove ovog “hrabrog” portala prenose po društvenim mrežama uglavnom botovi, što je još jedan dokaz da je reč o botovskom oruđu, čija je jedina svrha postojanja da etiketira i kroz tabloidno blato pokušava da provuče sve one koji misle svojom glavom i ne pristaju na cenzuru, ističu novinarska udruženja i pitaju da li su ovaj sajt i ovakve “istrage” taj najavljeni napredak u slobodi medija o kom je na sav glas govorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno u Davosu?

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend