17. jan 2019.

NUNS: Kosovska policija razmatra nove činjenice povodom izgorelog auta ekipe nedeljnika Vreme

Nezavisno udruženje novinara Srbije očekuje da će kosovska policija razmatranjem nekih novih činjenica rasvetliti slučaj izgorelog automobila novinarske ekipe nedeljnika Vreme.

Podsećamo da se auto kolega iz Vremena zapalio pred administativnim prelazom Jarinje 4. januara na povratku novinarske ekipe sa zadatka koji su obavljali u Kosovskoj Mitrovici. Kolege su o tome obavestile kosovsku policiju koja je izvršila uviđaj i napravila službenu belešku.

Regionalna platforma Zapadnog Balkana za zastupanje slobode medija i bezbednosti novinara pisala je kosovskoj policiji povodom tog incidenta i tražila više informacija o slučaju, te prosledila otvoreno pismo zabrinutosti redakcije nedeljnika Vreme u kome se traži pokretanje istrage i preduzimanje konkretnih koraka kako bi se otklonila svaka sumnja da je požar podmetnut. U odgovoru kosovska policija navodi da je povodom zahteva Regionalne platforme preduzela dodatne radnje i kontaktirala tužilaštvo kako bi se ponovo razmotrio slučaj.

Nezavisno udruženje novinara Srbije očekuje da će kosovka policija postupiti profesionalno i brzo i efikasno istražiti slučaj izgorelog automobila.

Ovom prilikom pozivamo sve kolege i koleginice da dođu na dobrotvornu aukciju  fotografija Marije Janković u subotu, 19. januara u 20:30 u beogradskom Press kafeu, ul Kneza Mihaila 6, treći sprat. Auto koji je izgoreo kod Jarinja bio je Marijino privatno vlasništvo. Kako automobil za Mariju predstavlja neophodno sredstvo za rad, kolege i koleginice su organizovale akciju prikupljanja sredstava na koju vas pozivamo.

Izvršni odbor NUNS–a

U Beogradu 17.01.2019.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend